‘Ziek-zijn, het kan iedereen overkomen’.

De (ex) werknemer vraagt zelf de uitkering aan die van toepassing is op zijn of haar situatie. Om een uitkering aan te kunnen vragen moet de (ex) werknemer beschikken over een DigiD code – DigiD app. Zonder de DigiD app kan werknemer de uitkering niet aanvragen.

De (ex) werknemer vraagt de uitkering aan op de website van het UWV, www.uwv.nl – mijn UWV. Het digitale aanvraagformulier leidt de (ex) werknemer door een vragenlijst die samen met de stukken die de werkgever aanlevert (WIA uitkering of Ziektewet uitkering) of er recht is op een uitkering.

Voor alle duidelijkheid als de werknemer om welke reden ook de uitkering niet of te laat aanvraagt houdt het recht op loon na einde wachttijd of bij ziek uit dienst alsnog ten alle tijden op.

Onze aanpak  

Voor (ex) werknemers is het vaak een hele stap om een uitkering aan te moeten vragen. Er komen vaak veel vragen en onzekerheden naar boven. Abbink Personeelsdiensten ondersteunt de (ex) werknemer in dit proces en vraagt als de (ex) werknemer dit wilt samen de uitkering aan.