‘Beëindiging ten gunste van beide partijen'

Nadat het UWV de mate van arbeidsongeschiktheid heeft bepaald en werkgever en werknemer tot een beëindiging zijn gekomen van de arbeidsovereenkomst is de laatste stap aan de orde. Als werkgever komt u in aanmerking voor de compensatieregeling transitievergoeding.

Dit betekent dat u als werkgever (deels) de transitievergoeding vanuit de overheid terugkrijgt. Een fijne bijkomstigheid voor alle kosten die u inmiddels al heeft moeten maken tijdens de 104 weken verzuim.

Om in aanmerking te komen voor de transitievergoeding dient u een aanvraag bij het UWV in te dienen via het werkgeversportaal. Het UWV beoordeelt uiteindelijk hoeveel u gecompenseerd krijgt.

Onze aanpak

Wij bieden ondersteuning bij het aanvragen van de compensatieregeling transitievergoeding. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet u voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen bestaan uit het aanleveren van documenten waarop het UWV kan bepalen of er recht is op de compensatieregeling. Wij zorgen voor het klaarzetten van de documenten die betrekking hebben op de verzuimperiode.